lauantai 16. tammikuuta 2010

Miksi Nokia pelleilee tuotekoodeilla?


Tässä pari päivää sitten Nokia julkisti kosketusnäytölliseen halpispuhelimeensa Nokia 5800 uuden firmware-päivityksen 40.0.005, mutta tyypilliseen tapaansa Nokia oli rajoittanut päivityksen koskemaan vain tiettyjä tuotekoodeja. Niinpä esim. osalle tämä päivitys oli saatavilla ja osalle ei. Miksi ihmeessä?

Ymmärrän esim. jos päivitys ei sovi kaikille alueille, mutta esim. osalle suomalaisia tämä päivitys tarjottiin ja osalle ei. Itse kuulun tähän jälkimmäiseen, minun Suomesta ostamassani Nokia 5800:ssa on tuotekoodi 0576385, jolle tätä päivitystä ei ole tarjolla. Toisille Suomesta ostettuihin tämä taas oli tarjolla. Mikä ihmeen pelleily tässä on taustalla, voisiko joku lukija vaikka kertoa, jos tietää?

Noh, konstit on monet, tuotekoodi on helppo vaihtaa Nemesis Service Suitella (NSS), jonka jälkeen päivitys on saatavilla. Googlella löytyy ohjeet käyttöön.HUOM! Jos päätät vaihtaa NSS:llä tuotekoodin, käytä jotain sopivaa koodia, jotta kielisyys pysyy oikeana. Itse käytin koodia 0559110 (Scandinavia RED). Väärällä koodilla siis esim. suomea ei löydy puhelimen kielistä (asia joka on helppo korjata laittamalla oikea koodi, ja asentamalla päivitys uudelleen).

Ja kuten aina kun teet suurempia muutoksia, ota koko puhelimesta varmuuskopiot joko Nokia PC Suitella tai uudemmalla (mutta raskaammalla) Nokia Ovi Suitella, sillä jos jotain menee pieleen, sinulla on varmuuskopiot tallessa.

4 kommenttia:

mizeer kirjoitti...

minä yritän nyt päivittää katotaan kuinka käy :D

mizeer kirjoitti...

onnistu tosi helppo tehdä kiitos.
tiedätko mikä vialla kun ei pysty päivittämään pythonia uudempaan versioon 2.0?

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos neuvoista, hyvin meni NSU:lla kun muisti buutata koodin vaihtamisen jälkeen. OTA ei toimi.
Tuskin tämä muuten olisi päätä halkaissut: http://www.symbiantalk.net/showthread.php?16740-Nemesis-Service-Suite-Beta-1-0-38-15-Its-Tutorials-[Change-Ur-Product-Code]&p=40983

aleksi.turunen kirjoitti...

Mun alkuperänen versionumero on 0576387