sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Googlen pakkoruotsia?

On käsittämätöntä, ettei Google saa korjattua suomenkielistä Google Mapsia toimimaan kunnolla. Suuri osa katujen nimistä näkyy käytännössä vain ruotsiksi. Näin varsinkin puhelinversioissa, jossa tilaa ruudulla on yleensä vähän. Google Maps ilmeisesti esittää katujen nimet järjestyksessä "ruotsi suomi", jolloin jos tilaa ei ole kuin toiselle, esitetään vain ruotsinkielinen kadunnimi. Melko ääliömäinen järjestys!! Onpa esim. tässä viestiketjussa esitetty, että Goole Maps esittää jopa sellaisia katuja ruotsiksi, joille ei ole ruotsinkielistä versiota. Hienoa Google!

Suomi on, vielä toistaiseksi, kaksikielinen maa. Kaksikielisyydestä pitää pieni vähemmistö tiukasti kiinni, mutta esim. venäjänkieliset ovat jo suurempi vähemmistö kuin ruotsinkieliset. On hienoa, että Google palvelee tarjoamalla katujen nimistä myös ruotsinkieliset versiot, mutta se ei ole oikein miten Google Maps ne esittää: suosien 5% kielivähemmistöä. Voisi melkein luulla, että Google on ruotsalainen yritys.

Joten Google, korjaa ohjelmistosi niin, että se palvelee pääasiassa enemmistöä, eikä pientä Suomessa kuihtuvaa kieliryhmää.

Alla Goole Mapsin (vasen) ja Nokian Ovi Mapsin mobiili-esimerkit.


Linkkejä

Google Maps ohjaa Åboon, Helsingforsiin ja Kampeniin
Finland Google Maps should be in Finnish
Google Mapsin "taidon näyte" Helsingin keskustasta
Google Maps näyttää paikkoja väärin
Missä oikorata? Google Maps on täynnä suomalaismokia

Ei kommentteja: