keskiviikko 25. marraskuuta 2009

True Imagen alamäki


Surukseni minun on todettava, että entisestä kiistattomasta levykuvauksen kuninkaasta on tullut huonosti käyttäytyvä narri. Juuri nyt en voi suositella True Imagea kenellekään uudelle käyttäjälle.

Olen käyttänyt True Imagea muistaakseni versiosta 6 lähtien, kun sen jonkun lehden kansimedian mukana sain. Versio 7 on sitten ensimmäinen ostamani versio. Joka tapauksessa, versioon 11 asti True Imagea on voinut varauksetta suositella muillekin.

Versio 12, eli True Image 2009 oli ensimmäinen versio, jonka kanssa oli kaikenlaista ongelmaa, jopa asennus ei tahtonut onnistua kuin kikkailemalla. Samaa tasoa on ollut Acronisin asiakapalvelu, tukeen lähetettyihin viesteihin joutuu pahimmillaan odottamaan viikkoja vastausta, joskus vastausta ei kuulu koskaan.

Versio 13, eli nykyisen True Image 2010:n kanssa ongelmat jatkuvat. En parhaallakaan tahdolla voi suositella viimeisimpiä buildeja True Image 2010:stä (6029 ja 6053), sillä niillä on ollut paljon ongelmia, varsinkin 64-bittisissä Windowseissa. Acronisin foorumi on täynnä surkeita kohtaloita totaalisista ongelmista palauttaa levykuva, asiakaspalvelun olemattomuudesta yms.

Itselläni ongelmia ei ole ollut onneksi, mutta olenkin pysytellyt True Image 2010 buildissa 5055*. Valitettavasti Acronis ei tarjoa sivuillaan kuin uusinta buildia, joten en missään nimessä voi suositella True Imagea kenellekään uudelle käyttäjälle. Sen sijaan jos sinulla on jo käytössä True Image 2010:n build 5055, pysy siinä toistaiseksi ja seuraa Acronis True Image foorumia.

Tulen kertomaan, jos Acronis saa ongelmansa korjattua, mutten pidättelisi hengitystäni sitä päivää odotellessa...

Oman versiosi buildin voit tarkistaa siten, että käynnistät True Imagen, paina Alt jos valikot eivät ole näkyvissä, ja valitse Help / About.


*Lisäys 30.11.09: True Imagen 2010 buildin 5055 saa ladattua tästä
(sinulla tulee olla tunnukset Acronis My Account -sivulle)

Lisäys 4.12.09: Acronis on julkaissut foorumillaan korjatun version SnapAPI ajurista, jonka kanssa uudetkin buildit tulisi toimia. Jos aiot päivittää 5055:n päälle, poista ensin koko True Imagen asennus, asenna sitten viimeisin build eli 6053, ja sitten tuo uusi SnapAPI.

Lisäys 10.4.10: Uusinta versiota, build 7046, ei kannata välttämättä asentaa, jos nykyinen versiosi toimii. Itse menin päivittämään, jonka jälkeen luodut levykuvat olivat korruptoituneita (ts. validointi ei koskaan onnistunut). Testattuani mm. muistit ja otettuani onnistuneet levykuvat Norton Ghostilla, tulin siihen tulokseen, että vika on 7046 buildissa. Palasin takaisin versioon 6053 ja nyt validointikin onnistuu taas.

Linkkejä


Acronis True Image forum
True Image 2010 -ohje

Ei kommentteja: