maanantai 16. marraskuuta 2009

ReadyBoostia kannattaa kokeilla


ReadyBoost esiteltiin jo Vistan yhteydessä, mutten ole jaksanut asialle paljonkaan suoda aikaa, sillä olen ajatellut hyödyn olevan lähinnä marginaalisen. Luettuani tämän viestin, päätin kuitenkin kokeilla ReadyBoostia, ja otin yhden kamerassa käyttämistäni SDHC-korteistani (4Gt) käyttöön Windows 7:ssä.

Ja toden totta, nopeutusta on selkeästi huomattavissa ohjelmien käynnistyksessä (ReadyBoost toimii yhdessä SuperFetchin kanssa), joten toistaiseksi tuo kortti saa jäädä käyttöön.

Mielestäni ReadyBoostia kannattaa kokeilla, jos se ei mitään anna, niin ei kokeilu juuri otakaan. Voit yllättyä kuitenkin positiivisesti, kuten minulle kävi. On kuitenkin pidettävä mielessä, että asiaan vaikuttaa luonnollisesti USB-muistin nopeus. Omassa koneessani käytän kameran nopeaa SDHC -korttia, joten ei ihme että se antoi hyvän vasteen. Myös varatulla tilalla on merkitystä, tosin tietyn pisteen jälkeen tilan kasvattamisella on enää vähän merkitystä. Itse annoin koko 4 Gt (oikeasti 3,74 Gt) SDHC-kortin ReadyBoostin käyttöön.

Lisää tietoa


Windows 7:n ominaisuudet - ReadyBoost
Inside the Windows Vista Kernel: Part 2

Ei kommentteja: