lauantai 28. marraskuuta 2009

Koneessani alkoi kummittelemaan


Eipä olisi uskonut, että vielä ostan Symantecin tuotteita, mutta tulipa sitten kuitenkin ostettua Norton Ghost 15. Ja tämä on itse asiassa toinen kerta, kun ostan Ghostia, ensimmäinen kerta 3 vuotta sitten version 10 kanssa ei mennyt niin putkeen, ja peruin ostokseni ja ostin sitten True Imagen. Niin ne asiat muuttuu, nyt True Image on mennyt alas, ja Norton Ghost vaikuttaa hyvältä. Ja minuahan ei todellakaan voi kutsua Symantecin tuotteista pitäväksi.

Mutta kokeiltuani nyt Ghostin versiota 15, se vaikuttaa varsin pätevältä, koko järjestelmän levynkuvaus oli nopeampaa kuin True Imagella, ja vähemmän resursseja vievää, joten päätin ostaa tuotteen. Aika näyttää, jääkö True Image kokonaan osaltani historiaan.

Kovasti Acronis on foorumillaan pahoitellut käyttäjilleen asiakaspalvelunsa puutetta ja päätuotteensa tasoa, ja kuulemma buildeja 6029 ja 6053 vaivannut vika on paikannettu. Olisikohan sitä voitu paikantaa ilman, että päästetään asiat tähän pisteeseen (ihmiset ovat ihan kypsiä ja osa perunneet ostoksensa)? Itse ainakin olen Acronisiin todella pettynyt tällä hetkellä.

Lisäys 30.11.09: Ensimmäisen lisäävän varmuuskopion otin juuri, ja ei voi kuin kehua Ghostia, paljon nopeammin ja pienemmillä resursseilla homma hoitui, verrattuna True Imageen.

Lisäys 4.2.10: Ensimmäinen palautus tehty, onnistui, lue kommenteista koko lyhyt stoori :)

Lisäys 1.8.10: Symantecilla on ongelmia tarjota 15 versiota, tarjoavat vain edellistä 14 versiota.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ghost 15 kiinnostaa, mutta olen lukenut siitä todella ristiriitaisia kommentteja. Osa kehuu todella paljon ja osa haukkuu tuotteen lyttyyn.

Oletko kokeillut imagen palautusta?

Kuulemma ei palaudu, kuin täsmälleen siihen koneeseen, josta image on otettu, vaikka olisi muuten identtinen rauta??

Väite kuulostaa tosi oudolta.

Onko ollut minkäänlaisia ongelmia?

Anonyymi kirjoitti...

Onnistuuko recovery diskillä varmistuksen otto ja palautus asentamatta tuotetta koneelle etukäteen eli voiko ko. palautus levyä käyttää toisen koneen kanssa ilman asennuksia?

neko kirjoitti...

En ole vielä kokeillut palauttamista, kun ei ole ollut siihen tarvetta. Palauttaminen on toki tärkeä osa toimintaa, mutta minulla on nuo True Imagen imaget olemassa, niin tosiaan jää tuon Ghostin palautuksen kokeilu sitten tilanteeseen, kun on palautukseen aihetta. En kyllä näkisi, miksei se onnistuisi.

Mielenkiintoinen kysymys tuo recovery-CD:n käyttö toisessa koneessa. Uskoisin sen onnistuvan, mutta en ole testannut vielä sitäkään. Pitääpä testata, kunhan ehdin...

neko kirjoitti...

No nyt on Ghostilla palauttaminenkin kokeiltu. Onnistui varsin mallikkaasti, mutta Windowsista käynnistetty palauttaminen ei onnistunut.

Näköjään Ghostilla on outo tapa tarvita recovery-CD:tä vaikka palautuksen käynnistäisikin Windowsista käsin (True Imagella näin ei ole). Ja kun palautus ei onnistunut, vaan palautus piti aloittaa uudelleen "manuaalisesti", kuten Ghost asiaa kuvasi, kannattaa näemmä joka tapauksessa käynnistää kone heti Ghostin recovery-CD:llä ja käynnistää palautus sitä kautta.

Muuten ei moittimista.