keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Ahneudella pilataan monta hyvää asiaa

Tässä muutama viikko sitten joku keksi, että MSDNAA:n kautta opiskelijat saavat ilmaiseksi Windows 7 Pron (lopullinen RTM -versio). Tässä ei ollut mitään uutta, vaan siinä, että jos ei omannut koulun kautta tunnuksia, voi liittyä ACM.orgiin maksamalla 13 euroa ja saada sitä kautta MSDNAA-tunnukset.

Pian jotkut keksivät, että kannattaa ottaa sekä x86 että x64 -tuoteavaimet, koska ne käyvät ristiin kumman version kanssa tahansa. Muutaman päivän päästä tuli saatavilla, muistaakseni, ranskankieliset versiot, sitten espanja ja taisipa olla vielä kiinankieliset. Ja porukka siis repi niistä kaikista molemmat versiot tuoteavaimista talteen. Eli yhteensä 8 tuoteavainta Windows 7 Prohon! Hei, come on! Mihin ihmeeseen joku tarvitsee noin montaa tuoteavainta, varsinkaan kun niitä ei ole tarkoitettu kuin henkilökohtaiseen käyttöön?

No, nyt ACM laittoi leikille lopun, ja Windows 7 Pro tuoteavaimia eikä asennusmedioita ole enää saatavilla ACM:n MSDNAA:ssa. Sitä se ahneus teettää. Toiset jäivät ilman, ja toiset rohmusivat yli oman tarpeensa.

Onneksi, jos sinulla on tunnus esim. koulun kautta, pääset edelleen latamaan niillä tunnuksilla Windows 7 Pron.

Itseäni asia ei onneksi koske, minulla on jo ilmaiseksi saatu Windows 7 Ultimate, sekä koulun kautta MSDNAA -tunnukset. Mutta ottaa suoraan sanoen päähän tuollainen hamstraaminen.

Ei kommentteja: