lauantai 8. elokuuta 2009

Siirryin seiskaan


Kuten kerroin aikaisemmin yöllä, sain monen muun beta-testauksessa mukana olleena tavoin, ilmaisen version Windows 7 Ultimatesta. Nyt pääsin vihdoin asentamaan Windows 7:n lopullista RTM -versiota (aikaisemminhan olen käyttänyt Vistan ohella Windows 7:n beta- ja RC -versioita), ja olen siirtynyt nyt pääasiallisesti Windows 7:n puolelle, Vistan puolelle oikeassa koneessa tuskin tulee tarvetta käynnistellä.Olen aikaisemmin käyttänyt XP:tä ja Vistaa 32-bittisellä versiolla, mutta nyt Windows 7:n kanssa päätin, että on jo aika siirtyä 64-bittiseen järjestelmään, joten uuden 7-version lisäksi riittää ihmeteltävää 64-bittisen käyttiksen kanssa. Oikeasti kaikki tällä saralla näyttää menevän varsin hyvin, sillä niistä softista joista ei ole ollut 64-bittistä versiota saatavilla, on 32-bittiset toimineet loistavasti. Ennakkoon olikin tiedossa, että Topfieldin digiboksiin en tule saamaan 64-bittisiä ajureita. Mutta jos USB-yhteyttä tarvitsen, kokeilen Windows XP Modea (tästä kirjoittelen lisää myöhemmin kunhan ehdin testata) tai sitten käynnistän Vistan puolelle.

Kyllä siinä vain aikaa menee kun asentelee ohjelmat uusiksi, tai oikeastaan eri ohjelmien asetusten kanssa hinkkaaminen se vie aikaa. Tämänkin projektin kanssa tuli taas todettua, että levykuvat ovat kullan arvoisia olla olemassa. Töpeksin näet erään vanhan softan kanssa, sitä väkisin Windows 7:aan sovitettaessa, että rikoin jotain oikein kunnolla. Ei muuta kuin levykuvalta edellinen toimiva tilanne esiin ja palautus aikaan ennen töppäilyä :)


Jos muistelee eri versioiden merkitystä, niin tokihan aikoinaan Windows 95 oli aika mukavan tuntuinen kauhean Windows 3.1:n jälkeen. Sitten minulla oli Windows 98 SE... ai niitä aikoja, ja kaatumisia yms. surkeutta! Sitten päivitin silloiseen koneeseen Windows XP:n, ja se oli aikoinaan ensimmäinen Microsoftin tuote johon myönsin olevani tyytyväinen (en aikoinaan tykännyt Office -paketistakaan, Lotuksella oli silloin parempi). Windows XP oli 9-sarjan Windowsien jälkeen käsittämättömän vakaa (kaatuihan sekin, mutta se ei ollut Windows 98:aan verrattuna mitään). XP:n parissa sitten menikin kauan, koska Vistaa saatiin odottaa. Kun Vista lopulta tuli, olin tyytyväinen siihenkin, vaikka samanlaista ahaa-elämystä en lienee kokenut kuin 98 - XP siirtymisessä. Kaiken kaikkiaan oli kuitenkin nopeasti selvää, ettei XP:hen ollut enää paluuta. Nyt sitten Windows 7 tuo kyllä aika innostuneen olon, vaikka mitään kovin ihmeellistä se ei mukanaan tuokaan, mutta Vistan pienet särmät on hiottu ja ne lukuisat pienet käyttöä helpottavat muutokset ovat kaikki menneet nappiin, samoin kuin yleinen nopeutuminen. Ne tekevät Windows 7:sta itselleni ehdottoman ykköskäyttiksen. Niin, Ubuntut yms. eivät ole koskaan kiinnostaneet Live-CD:tä pidemmälle, ja työssäni olen joutunut tutustumaan myös Mac-maailaan, kumpikaan sisäänpäin lämpiävä leiri ei minun juttuni, vaikka voisi luulla että entisenä Amiga-tyyppinä innostuisin vastavirtaan uimisesta. Ehkä ikä on jo vienyt suurimmat halut kinata ja vängätä.

No joo, se lyhykäisyydessään historiasta.

Äänestyksessä toivottiin, että Vista tulisi ottaa huomioon kaikissa vinkeissä, mutta pidän äänestystä enemmän suuntaa antavana, kuin ehdottomana sääntönä; Pyrin ottamaan huomioon resurssien mukaan. Olen toki jo Windows Virtual PC:lle asentanut Vistan, joten tarpeen vaatiessa pääsen verestämään muistoja sinnekin puolelle, mutta pääasiassa painopiste alkaa kääntymään enemmän ja enemmän Windows 7:ää kohti. Kun Windows 7 lokakuussa virallisesti julkaistaan, sivuston nimikin ollee jo siinä vaiheessa Windows 7 -vinkit.

Kunhan siirrytte Vistasta 7:aan, niin uskon ettette kaipaa enää Vistaa :)

Siinä pikaisesti päivitystä yölliseen. Itse Windows 7 uudistuksista, olen kirjoittanut jo joitain huomioita aikaisemmin.

Ei kommentteja: