tiistai 16. kesäkuuta 2009

Opera Unite


Operan uutuus on siis Opera Unite, Opera -selaimen toiminallisuus joka tekee Operasta paikallisen web-palvelimen. Aluksi Unitessa toimivia sovelluksia ovat mm. File Sharing ja Photo Sharing (tiedostojen jakoa siis), Fridge (voit kirjoitella viestejä "jääkaapin" oveen) jne. vähemmän omaperäistä. Onneksi sovelluksia voi kirjoitella kuka vain lisää, tosin haluanko ajaa niitä omassa koneessani, on kokonaan toinen juttu.

Operan idea voi töksähdellä nettiliittymissä, joissa on vähän kaistaa ulospäin, kuten meillä kotoisessa Suomessa usealla on. Jaa siinä sitten tiedostoja pienellä upladilla.

Toinen mielenkiintoinen ja auki oleva kysymys liittyy tietoturvaan. Yritysten tietoturvasta vastaavat kieltänevät viimeistään nyt Operan, sillä kuka haluaa selainta jolla voi näinkin helposti jakaa tiedostoja ulos? Omalla työpaikallani tosin tämä on jo estetty, eikä Opera Unite toiminut käyttäjille päin ollenkaan. En tosin aio ottaa Opera Unitea käyttöön kotonakaan, koska on vain ajan kysymys milloin ensimmäiset heikkoudet löydetään tästä toteutuksesta.

Itseäni tämä Operan "uutuus" ei voisi vähempää kiinnostaa. Ei siis laajennuksia vieläkään...


Lisää aiheesta:
How secure will Opera Unite be?

Pika vinkki:
Jos haluat varmistua ettei Opera Uniten web-palvelin mene vahingossa päälle, toimi näin:
1. Luo teksti tiedosto nimellä %windir%\System32\operaprefs_fixed.ini (%windir% on yleensä esim. C:\Windows)
2. Kopioi alla oleva teksti luotuun tekstitiedostoon ja tallenna
[Web Server]
Enable=0

Ei kommentteja: