perjantai 20. maaliskuuta 2009

Domain Highlighting - verkkotunnuksen korostaminen

Joskus voi käydä niinkin, että Microsoft tekee jotain, mitä sitten muut matkivat. Monet pitävät ns. domain highlighting -ominaisuutta, jossa URL:n domain osa on korostettuna, Google Chromen keksintönä. Vaan ei, Microsoft esitteli ominaisuuden jo maaliskuussa 2008 Internet Explorer 8 beta 1 yhteydessä.

Sitä paitsi Google Chromen domain highlighting -ominaisuus toimii väärin, koska se ottaa liikaa mukaa korotukseen, kuten kuvasta näkyy.


Toimiessaan oikein domain highlighting -ominaisuus on kuitenkin mainio, sillä se paljastaa heti ollaanko oikealla sivustolla vai ei. Kuten alla olevasta kuvasta näkyy, selain ei ole Microsoft.com -sivustolla, vaan Vista-vinkit.net -sivustolla.


Myös Firefoxille ominaisuus on saatavilla Locationbar² -lisäosan avulla. Valitettavasti Opera tulee (tässäkin) jälkijunassa, eikä tätä kirjoittaessa ominaisuutta ole saatavissa Operaan.


HUOM! Osoite www.microsoft.com.vista-vinkit.net/securityupdates oli olemassa vain näitä domain highlighting -testejä ja kuvakaappauksia varten, ja on nyt jo poistettu.

Ei kommentteja: