perjantai 24. lokakuuta 2008

True Imagesta uusi versio

Levykuva on täydellinen kopio esim. kovalevyosion rakenteesta ja sisällöstä, ja tämä mahdollistaa esim. tietokoneen järjestelmäosion palauttamisen tilaan, jossa se oli levykuvaa otettaessa.

Levykuva on erityisen kätevä silloin kun jotain menee pahasti pieleen. Kuvitellaan tilanne, jossa haittaohjelma, osamaaton käyttäjä tai vaikkapa levyrikko saa koneen siihen tilaan, että ainoastaan Windowsin uudelleenasennus on edessä. Tämähän vie aikaa ja vaivaa paljonkin, sillä vaikka Windowsin asentaisikin nopeasti, kaikkien käytettyjen ohjelmien asennus, asetusten kohdalleen saattamisesta puhumattakaan, vie työtunteja paljon. Jos sinulla on ajantasalla oleva levykuva, järjestelmä on toiminnassa parhaimmillaan 10-20 minuutissa, ja kaikki ohjelmat ja asetukset ovat kuten ennenkin.

Levykuva-ohjelmien aatelia oleva True Image on versiosta toiseen pysynyt suhteellisen muuttumattomana, eikä versionumeron muutos ole tuonut kovin suuria eroja. Nyt uusi True Image Home 2009 muuttaa ohjelman käyttöliittymän lähes täysin. Osa toiminnoista on tullut helpommiksi, osa hankalammiksi varsinkin jos käytät Vistassa normaalia käyttäjätiliä. Onneksi kyse ei ole mistään ylitsepääsemättömästä.

Jos sinulla on edellinen versio 11 (XP:lle käy vielä vanhemmat), saattaa olla ettet oikeasti edes tarvitse versiota 2009, sillä mitään järisyttävää uutta ei ole kehitetty. Ja kuinka voisikaan, levykuvassa on loppujen lopuksi melko yksinkertaisesta asiasta kyse, kaikki muu oheistoiminta on enemmän ja vähemmän turhaa. Erikoista on myös miksi monien ohjelmien uudet versiot eivät meinaa asentua Vistassa (esimerkiksi Nero 9). Joillakin on ollut vaikeuksia asentaa True Imagea Vistaan, onneksi tästä löydät ohjeet joilla asennus onnistuu.

Jos päädyt ostamaan/päivittämään True Imagen huomaa, että ostamalla US-dollareina säästät n. 11 euroa (päivityksestä 4,45 euroa), joten vältä osoitetta eu.acronis.com ja tee ostoksesi dollareissa osoitteessa www.acronis.com

Lisää tietoa:
True Image Home 2009 -ohje

Ei kommentteja: