tiistai 21. lokakuuta 2008

Nero 9 - surkein asennus ikinä?

Muistan ajatelleeni asentaessani Neron versiota 7 Vistaan, ettei mikään muu asennusohjelma voi olla niin hidas. Ohjelma kuitenkin asentui ja toimi ihan ok. Sitten ilmestyi Nero 8, joka asentui Neron mittapuulla nopeasti. Vaan jotain käsittämätöntä oli tulossa: Nero 9.

Ohjelman asennus on toteutettu niin surkeasti, ettei sitä meinaa kovallakaan tappelulla saada asennetuksi. Tapeltuani tunnin pari, ajelin lopulta Nero CleanToolia (ja sen eri versioita), poistin rekisteristä kaikki merkinnät Nerosta, poistin kaikki Neroon ja Aheadiin viittaavat tiedostot ja kansiot. Aina tuloksena sama virheilmoitus.

Loppujen lopuksi, sain Neron asentumaan siten, että edellä mainittujen toimien lisäksi, otin Neron installerin väliaikaisesti luoman kansion talteen, ja käynnistin sieltä löytyvän asennusohjelman. Näin Nero viimein asentui, tosin aikaa kului lähes tunti, enkä edes asentanut kaikkia Neron turhia multimedia kikkareita. Aivan käsittämätöntä, miten ohjelman asennus on saatu näin surkealle tolalle!

Neron omalla foorumilla ihmiset ovat raivoissaan Nerolle tästä asennuksen vaikeudesta/mahdottomuudesta. Asiaa ei paranna sekään, että Nero 9 ei oikeastaan sisällä mitään uutta, päinvastoin, joitain ominaisuuksia on poistettu! Silti Nero pyytää samaa summaa tästä päivityksestä kuin vaikka jos päivittäisit versiosta 7, vaikka olisit juuri ostanut Nero 8:n. No, hölmöhän on se joka maksaa, mutta...

Itse suosittelen: Pysy kaukana Neron versiosta 9. Säästyt monelta itkulta ja vaivalta.


Lisäys 24.12.2008: Nero 9 vaikeampi asennus (kun normaaliasennus ei onnistu)

Lisäys 19.2.2009: Nero myöntää ongelmat 9-version kanssa
Letter from CEO Udo Eberlein to all Nero users and fans -- Please Read

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Sama vika Rahikaisella Nero 9 ei asennu millään vaikka poistaa kaikki vanhemmat nerot ja buuttaa koneen. Hain sitten kokeiltavaksi Nero 8 ja se asentui mutta käynnistyksen jälkeen sitä ei löytynyt enää mistään. Joten luovuin koko nerosta ja asensin Deep Burnerin, se asentui ja toimi kuin junan vessa.