torstai 24. huhtikuuta 2008

Vista SP1 asentui yllätäen ja pyytämättä

Tutkimattomat ovat Microsoftin tiet. Jostain syystä SP1 asentui, hieman niin kuin "yllättäen ja pyytämättä". Se miksi asennus nyt vihdoin onnistui, jää arvoitukseksi.

Asiaa edelsi se, että päivitin True Image 11 buildin 8027 -> 8053, jonka jälkeen tein uuden palautus-CD:n ja huomasin ettei sillä saanutkaan konetta bootattua. Mutta ei saanut aikaisemmin toimineellakaan CD:llä. Niinpä päätin palauttaa tilanteen ennen True Imagen päivitystä. Nyt kone käynnistyi molemmilla CD:llä. Ja annoimpa sitten lopulta koneen käynnistyä normaalisti.

Tässä vaiheessa huomasin että jokin oli palautuksesta huolimatta eri tavalla kuin ennen, sillä ruutuun rävähti tieto päivityksestä. Tätähän ei pitänyt tulla (kohdassa jonka palautin, ei tuollaista tilannetta pitänyt olla). Ja niin vain, päivitys meni kerralla läpi.

Tosin kuten viimeksi kun SP1 asentui (kyllä, se kerran tässä jopa asentui, mutta poistui seuraavan käynnistyksen yhteydessä) niin Windows Update tarjosi tärkeää päivitystä, SP1 -päivitystä.

Tässä vaiheessa otin uuden levykuvan jonka jälkeen nimesin uudelleen DataStore.edb -> DataStore.old (löytyy %systemroot%\SoftwareDistribution\DataStore -kansiosta) ja annoin Windows Uodaten hakea päivitykset uudelleen. Ja niin oli tämä rumba vihdoin takana.

Mutta mikä ihme mahtoi ratkaista, että päitys lopulta onnustui? Ideoita?

Ei kommentteja: