tiistai 15. tammikuuta 2008

IT-viikon uutisten kommentointi, surkein kommentointipalsta ikinä?


IT-viikon (myös taloussanomat.fi) uutisten kommentointiin tarkoitetulla palstalla on jo pitkään ollut nähtävissä omituinen lastenleikki. Jos palstalla erehtyy joko kehumaan Windowsia (eikä tarvitse edes kehua, riittää että esim. vain kertoo olevansa tyytyväinen Windowsiin) tai vaikkapa kertoo jonkun epäkohdan tai kyseenalaistaa Macin tai Linuxin erinomaisuutta, rapsahtaa viestille hetkessä runsaasti miinuksia. Entä sitten täysin jonnin joutavat, överiksi menevät Linux- tai Mac -kehut? Niille tulee vastaavasti plussaa niin että ropina käy.

Mistä tässä on kyse? Ei ainakaan normaalista, käyttäjien klikkailemasta arvostelusta. Kenties miinuksia ja plussia ajetaan scriptillä tms. Mutta mikä on varmaa: se on äärimmäisen lapsellista.

Nauttikaa vaikkapa näistä esimerkeistä, ja katsokaa itse mille viesteille on annettu suhteettomasti miinuksia, mille plussia.  Lisää löytyy päivittäin.

Lisäys: plussat/miinukset nollattu uudistuksen yhteydessä, joten esimerkit eivät enää kerro totuutta. Uudistus tosin ei lopettanut väärinkäytöksiä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Se on muutama tai jopa yksittäinen MAC jannu mitkä tehtailee niitä negatiivisiä ääniä jollain kikka kuutosella. Tosin ei Windowsissakaan mitään hurraamista ole.